"Going back to the basics, strengthens the foundation"

Program yang sangat berguna bagi :

i- Agen-agen baru Unit Trust (berdaftar atau yang belum berdaftar – berminat untuk menjadi agen)

ii- Agen-agen lama …. yang masih belum memahami asas unit trust sepenuhnya seperti perbezaan Return dan kiraannya (Total Return, Cumulative Return, Annualize Return, Calendar Return, YTD Return, y-o-y Return, Simple Return)

iii- Agen-agen yang masih belum menguasai penggunaan Bloomberg, Lipper, Novagni dan Morningstar sepenuhnya

iv- Agen-agen yang tercari-cari tools dalam membantu pelabur mendapatkan maklumat terkini, tepat dan diyakini sumbernya.

v- Pelabur yang ingin memahami dengan lebih lanjut akan pelaburan mereka serta mendapatkan maklumat penting lain yang ramai agen di luar sana sembunyikan.

Konten program ini :

Asas unit trust

Konsep pelaburan unit trust , Perbezaan unit trust dengan pelaburan lain, Kelebihan dan kekurangan unit trust

Fund Fact Sheet: "Surat Beranak" setiap dana unit trust

Apakah Fund Fact Sheet / Helaian Fakta Dana? , Cara membaca maklumat penting daripada Fund Fact seperti; Volatility, Asset Allocation, Fund Category, dll. Membaca Fund Fact Sheet adalah perkara WAJIB sebelum melabur unit trust bagi menyesuaikan diri pelabur berdasarkan profil risiko.

Penggunaan Financial Calculator & Pocket Calculator

Cara mengira keuntungan unit trust . Cara mengira annualize return . Perbezaan annualize return dengan simple ROI yg ramai terkeliru sehingga menyebabkan rerur rendah dilihat tinggi

Penggunaan independant research house dalam menganalisis unit trust

Membuat analisa dan perbandingan unit trust menggunakan Bloomberg, Lipper, Novagni dan Morningstar - Perbandingan dana-dana unit trust yg ada di Malaysia. - Cara menilai sendiri (DIY) dana unit trust yg ada dalam pasaran Malaysia berpandukan badan research yg bebas dan tidak terikat dgn mana-mana syarikat unit trust. # topik di atas sebagai panduan asas untuk perunding-perunding kami gunakan ketika presentation kpd prospek pelanggan.

Product Knowledge

Daripada beratus-ratus dana yang ada dalam pasaran, apakah dana yang sesuai untuk dilaburkan dalam masa sekarang - Market Outlook: Membaca pasaran ekonomi semasa Malaysia dan antarabangsa dan menyesuaikan dana unit trust yg sesuai

Fast-Start Pemasaran Unit Trust

Memulakan bisnes unit trust - Pengenalan kepada Single License Investment

Inilah 6 topik penting yang akan dikongsi nanti. Ia sudah dijalan banyak kali sejak 2016.

Biasanya penyertaan program ini sekitar 10 ke 20 orang bagi ejen-ejen baru INFAQ, tapi kali ini kami membuka penyertaan kepada orang luar untuk menyertai program kami.

Ia sesuai untuk;

1. Ejen unit trust. Ilmu dalam program ini boleh digunakan sebagai nilai tambah ketika berjumpa dengan prospek pelanggan.

2. Pelabur unit trust. Ilmu dalam program ini terutama modul 1 hingga 5, boleh digunakan utk membuat penilaian terhadap pelaburan yang sudah dijalankan dan juga merancang pelaburan akan datang.

Jadi untuk program kali ini, kami buka sekitar 20 tempat sahaja untuk orang awam.

Jika ada sebarang pertanyaan boleh whatapp : 01111235025